Lær at præsentere dig selv med en elevatortale

Denne artikel indeholder reklame

En god elevatortale er nødvendig i en præsentation

Elevatortalen er dit foretrukne våben, hvis du skal til jobsamtale eller møder en person, du gerne vil netværke med. Her har du mulighed for at give vedkommende en hurtig, præcis og skarp præsentation af dig og dine evner.

Elevatortalen kan hjælpe dig i mange situationer, men den bliver for det meste forbundet med jobsøgning. Hvad end du er til jobsamtale, netværksmøde, til fest eller noget fjerde, så skal du kunne give en god præsentation af dig selv. Det kan du, hvis du har forberedt en god elevatortale.

Hvad skal din elevatortale kunne?

Når du netværker eller er til jobsamtale, så er det oplagt at starte ud med at fortælle lidt om dig selv. Til det skal du bruge til en god elevatortale.

En god elevatortale skal maks tage cirka 30 sekunder, hvor du præsenterer det vigtigste om dig og det, du kan. Det er altså cirka den tid en elevatortur tager. På den tid skal du have givet et godt indtryk af dig selv. Det skal være så klart og præcist, at de, du netværker med, kan give information videre om dig. Og genfortælle hvad du laver.

Det er nemlig igennem dit netværk, at du kan få succes med din jobsøgning. Når nogen skal anbefale dig eller sætte dig i forbindelse med jobs, der ikke er på jobmarkedet, skal de kunne præsentere dig. Det skal kunne fortælle, hvad du kan, og det kan de kun, hvis du selv kan give en god præsentation af dig. 

Til jobsamtalen er din elevatortale din mulighed for at præge samtalen i den retning, du ønsker. Her kan du give det helt rette indtryk af dig og dine evner, og det er oplagt, at samtalen tager sit udgangspunkt i det, du har fortalt. Det er altså et vigtigt værktøj, når du skal til jobsamtale.

Sådan skal en god elevatortale være

Først og fremmest skal du være ærlig i din elevatortale.Det nytter ikke noget, at du opdigter eller pynter på sandheden, for det finder du arbejdsgiver alligevel ud af i sidste ende. Så sørg for, at du er ærlig, når du præsenterer dig selv.

Særligt når du bruger din elevatortale til at netværke med en potentiel arbejdsgiver eller er til jobsamtale, skal du vise, at du brænder for det, du laver. Brænd igennem og vis din entusiasme og passion. Det smitter af og er meget effektivt.

Når du fremfører elevatortalen, skal du også være smilende og imødekommende. Folk ansætter og anbefaler i høj grad på baggrund af personlighed. Jo mere imødekommende og “likeable” du er, jo bedre virker din elevatortale.

Sørg også for, at din elevatortale er til at forstå. Altså både din tale men også det, du taler om. Hvis du arbejder med noget indviklet, så forklar det præcist. Læg vægt på de problemer, du kan løse, fremfor hvordan du løser dem. Det er ofte lettere at give videre.

Så pak gerne fagsproget væk, selvom det kan være fristende at forsøge at imponere med den slags. De færreste forstår det dog, og endnu færre kan videregive det. Og hvis man ikke kan nogen af delene, dur din elevatortale hverken til at netværke med eller til jobsamtalen. Så undgå det, og vær i stedet præcis, konkret og direkte.

Textup.dk tekstbureau - Digital synlighed og online tekster
seo rapport
Zetupweb logoBIDdanmark byfornyelseWinefamly vinerhvervsnetvaerk Niipit portal

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips og artikler om netværk, arrangementer, karriere og nye tiltag.

Du hører fra os, når vi har gode råd på hjerte samt arrangementer, der er relevante for dig. Det er nemt at melde fra igen og du kan også tilpasse, hvilke nyhedsbreve du modtager.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt – Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Et godt netværk er kernen for at vækste din virksomhed

Et netværk er en yderst værdifuld og nødvendig ressource. Det er afgørende for din faglige udvikling og for din karriere.

Ved at skabe relationer til andre i et netværk, er du med til at sprede din viden og inspiration til andre. Du styrker derved din karriere og den virksomhed, som du repræsenterer.

Vi vil gerne opfordre til du kontakter et netværk eller flere, med henblik på at deltage i et netværksmøde. Ofte er det muligt at være med første gang på prøve, og derefter beslutte om videre deltagelse.

Tilmeld vores nyhedsbrev for flere løbende informationer og erhvervsnetværk i Danmark.

fagforening mabilligt abonnementFerratum BusinessWebmaster service Wordpress hjælp

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Artikler og Netværks nyheder

Artiklerne indeholder annonce- & reklamelinks.

ELITE2020Frie fagforeningTonny MikkelsenCoolcosnr consultingWaoo internetnordlæs lyt lev saxoweplyCADineroKH DrivingBilly regnskabDanDomainFreeport media & film

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.