Forberedelse til lønforhandling – gør din værdi synlig

Denne artikel indeholder reklame

Få styr på selvtilliden og forbered dig godt til din lønforhandling

Mange kan hurtigt føle, at de har en knude i maven, inden de skal til lønforhandling. At tale sig selv op, er ikke altid nemt, og janteloven, moralske principper og andre faktorer gør hurtigt, at man føler ydmyghed er vejen frem. I mange tilfælde, kan det dog være vigtigt at skrue op for selvtilliden, og pakke alt der minder om en usikker tilgang væk. Selvom man måske føler at cheferne har lagt mærke til, at man har gjort det ekstra godt i en periode, kan man ikke altid regne med, at det blive belønnet uden påpegelse.

En sikker hånd, god forberedelse og stærke argumenter, kan hurtigt gøre en stor forskel for det beløb du hver måned ser komme ind på kontoen. Der er selvfølgelig mere til det, end bare generelle termer. Man skal af den grund også gøre sig klogere på, hvordan man forbereder sig bedst muligt.

Løntjek og argumentation

Inden man forbereder sig på lønforhandlingen, kan man altid starte med at tjekke sin løn efter i sømmene. Der er selvfølgelig forskel på, om man er offentligt eller privat ansat, men grundlæggende kan man altid finde et sammenligningsgrundlag at tage udgangspunkt i. En anden ting man også skal huske, er selvfølgelig, at være opmærksom på, når man har udført et stykke arbejde ekstra godt. At pointere man gør det godt, når man ikke føler anerkendelsen er der, kan være det skub chefen har brug for.

Udover dette, kommer der en del tidspunkter i selve lønforhandlingen, hvor det er vigtigt at man har sine argumenter i orden. Man skal helst være fuldstændig selvsikker, i den pointe man forsøger at pointere. Har man været med til at vende en dårlig tendens til det bedre i virksomheden, er det selvfølgelig åbenlyst at man kan have hold i sine argumenter. Men også de mindre ting man har gjort bedre, kan have indflydelse.

Gør dig klog på alt der er at vide om den gode forhandling

Selvom det nok giver sig selv, er det største aspekt af alt dette selvfølgelig, at man får forberedt sig så grundigt som muligt. Dette kan man med fordel bruge nogle timer på hjemme i sofaen, da det alt i alt er det der kommer til at være udslagsgivende. Hvis du føler, at du har arbejdet for en løn der bør være højere, så forbered dine argumenter og pointer til din næste lønforhandling, eksempelvis ved at læse videre på linket herover.

Textup.dk tekstbureau - Digital synlighed og online tekster
seo rapport
Winefamly vinZetupweb logoBIDdanmark byfornyelseerhvervsnetvaerk Niipit portal

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips og artikler om netværk, arrangementer, karriere og nye tiltag.

Du hører fra os, når vi har gode råd på hjerte samt arrangementer, der er relevante for dig. Det er nemt at melde fra igen og du kan også tilpasse, hvilke nyhedsbreve du modtager.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt – Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Et godt netværk er kernen for at vækste din virksomhed

Et netværk er en yderst værdifuld og nødvendig ressource. Det er afgørende for din faglige udvikling og for din karriere.

Ved at skabe relationer til andre i et netværk, er du med til at sprede din viden og inspiration til andre. Du styrker derved din karriere og den virksomhed, som du repræsenterer.

Vi vil gerne opfordre til du kontakter et netværk eller flere, med henblik på at deltage i et netværksmøde. Ofte er det muligt at være med første gang på prøve, og derefter beslutte om videre deltagelse.

Tilmeld vores nyhedsbrev for flere løbende informationer og erhvervsnetværk i Danmark.

Webmaster service Wordpress hjælpbilligt abonnementFerratum Businessfagforening ma

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Artikler og Netværks nyheder

Artiklerne indeholder annonce- & reklamelinks.

CADineronordnr consultingELITE2020KH Drivinglæs lyt lev saxoWaoo internetBilly regnskabFrie fagforeningCoolcosDanDomainweplyFreeport media & filmTonny Mikkelsen

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.