Hvordan man bliver en professionel musiker

2021inkii

Er en musikkarriere noget for dig?

At blive en professionel musiker kræver langt mere end blot at øve sig på sit instrument og spille til koncerter. Det er også vigtigt at have et godt netværk, være dygtig til at markedsføre sig selv og sine evner, og sørge for at få sin musik ud til et så stort publikum som muligt. Når man endelig får sin karriere op at køre, er der samtidig krav til, hvordan man styrer sin økonomi som selvstændig. Et regnskabsprogram som kan bruges af musikere er et godt redskab, hvis man vil fokusere på musikken – og ikke sidde alt for længe og stirre sig blindt på et excel-ark.

Hvad skal du overveje, før du vælger en musikkarriere?

Der er mange ting, du skal overveje, før du vælger en musikkarriere. For det første skal du overveje, om du har det talent og de evner, der kræves for at blive en succesfuld musiker. Du skal også have et godt netværk af mennesker, der kan hjælpe dig med at komme i gang med din musikkarriere. Endelig skal du sørge for at kunne tjene nok penge til at dække alle dine udgifter – både personlige og professionelle.

Sådan finder du ud af, om en karriere i musik er noget for dig

Musik er en passion for mange, og det kan være svært at vide, om man skal følge den. For det første bør du overveje, hvor meget tid og energi du har til at investere i din musikkarriere. Det kræver nemlig en del tid og dedikation at komme igang med en musikkarriere. Der er ingen genveje til pludselig succes uden at gøre en indsats for at styrke sit professionelle netværk. Du skal derfor være realistisk omkring dine forventninger til dig selv. Kan du kombinere en karriere inden for musik med et andet job? Eller vil du gå all-in med det samme?

Du bør overveje de økonomiske aspekter af en musikkarriere. Musikbranchen er ofte forbundet med usikkerhed og lav løn – især i starten af ens karriere. Du skal derfor sikre dig, at du har et godt økonomisk fundament, inden du tager springet.

Sådan forbereder du dig på et musikkarriereskifte

Når man har besluttet sig for at skifte karriere og satse på musikbranchen, kan det være betryggende at have en plan. Så kan man nemlig forholde sig til sine egne konkrete målsætninger for hver uge, måned, år og sp videre. Det er især en fordel, hvis det er intentionen at ernære sig som selvstændig musiker.

Textup.dk tekstbureau - Digital synlighed og online tekster
seo rapport
Winefamly vinZetupweb logoerhvervsnetvaerk Niipit portalbiddanmark

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips og artikler om netværk, arrangementer, karriere og nye tiltag.

Du hører fra os, når vi har gode råd på hjerte samt arrangementer, der er relevante for dig. Det er nemt at melde fra igen og du kan også tilpasse, hvilke nyhedsbreve du modtager.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt – Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Et godt netværk er kernen for at vækste din virksomhed

Et netværk er en yderst værdifuld og nødvendig ressource. Det er afgørende for din faglige udvikling og for din karriere.

Ved at skabe relationer til andre i et netværk, er du med til at sprede din viden og inspiration til andre. Du styrker derved din karriere og den virksomhed, som du repræsenterer.

Vi vil gerne opfordre til du kontakter et netværk eller flere, med henblik på at deltage i et netværksmøde. Ofte er det muligt at være med første gang på prøve, og derefter beslutte om videre deltagelse.

Tilmeld vores nyhedsbrev for flere løbende informationer og erhvervsnetværk i Danmark.

fagforening mabilligt abonnementWebmaster service Wordpress hjælpFerratum Business

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Artikler og Netværks nyheder

Artiklerne indeholder annonce- & reklamelinks.

Egen IT-afdeling

Egen IT-afdeling vs. outsourcing af IT-service

Driver du dit eget firma, er der mange ting at tage stilling til hele tiden. Blandt andet skal du finde ud af, hvorvidt det giver bedst mening at have din egen IT-afdeling eller ej. Det er nemlig ikke i alle tilfælde, at det er værd at bruge penge på dette. Tværtimod kan der være mange situationer, hvor man er bedre

Læs mere
Frie fagforeningDinerolæs lyt lev saxobilBILMåltidskasserELITE2020CAnordDanDomainseo rapportBilly regnskabweplyWaoo internetakut vvsnr consulting

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.