Er din drøm at starte egen virksomhed

(Artiklen indeholder reklamelinks)

Flere og flere danskere vil starte egen virksomhed

Danmark har et solidt klimaet for iværksætter, og mulighederne for niche­forretninger er mange. Men når man vil starte en virksomhed, er der flere ting man bør have for øje.
For mange opstår spørgsmålet: Hvilken virksomhedsform bør jeg starte med?

I denne artikel vil vi komme ind på etablering af både anpartsselskaber og enkeltmandsvirksomheder.

Hvilken type firma skal vælges

Er du langt i dine tanker om at starte egen virksomhed, men i tvivl om hvilken virksomhedstype der vil passe til din forretning? Det er vigtigt du kender til fordele og ulemper på forhånd, så du ved hvad du går ind til. Her er et par af mulighederne:

ApS (Anpartsselskab)
Fordelen ved et ApS er bl.a. en begrænset hæftelse. I tilfælde af konkurs, hæfter virksomheden alene med anpartskapitalen på 40.000 kr. En anden fordel er, at ApS er en meget anerkendt virksomhedsform, som signalerer troværdighed og tillid. Et ApS kan have flere ejere, hvilket kan være en fordel alt efter behovet.

Enkeltmandsvirksomhed
En enkeltmandsvirksomhed er den mest enkle virksomhedsform. Der er ganske få krav.
Her er der intet krav om startkapital og der er ikke tvungen årsregnskab. Et par ulemper man skal være opmærksom på er, at en enkeltmandsvirksomhed har ubegrænset hæftelse. Det vil sige at man selv hæfter personligt for økonomisk tab. Som navnet antyder, kan der kun være en ejer.

Holdingselskab
Du kan dele din virksomhed op i et driftsselskab og et holdingselskab. Det kan være to helt almindelige ApS’er, hvor holdingselskabets eneste opgave er at være ejer af anparterne i dit driftsselskab. Fordelen er, at du kan opspare dit overskud fra driftsselskabet i holdingselskabet. Hvis dit driftsselskab skulle gå konkurs, mister du kun din anpartskapital i driftsselskabet, da det opsparede overskud er ført over i holdingselskabet.

En af de billigste virksomheder der kan hjælpe til med oprettelse af en virksomhed, er Billigselskab.dk. Udover hjælp til oprettelse af firma, tilbyder de assistance, hvis dit selskab får brug for at foretage ændringer af f.eks. navn eller formål. Det kræver nemlig ændring af bl.a. selskabsvedtægterne. Her kan det være rart med eksperthjælp. Du kan også få hjælp til at få lavet en overdragelsesaftale, hvis du har solgt din virksomhed.

Hvis dit firma låner penge ud eller optager et lån, kan de udarbejde et gældsbrev for dig.
På den måde er du sikker på, at alle vigtige detaljer kommer med i en skriftlig aftale.

Ifølge Danmarks Statistik og VIRK.dk er der ca 230.000 ApS’er og ca 275.000 enkeltmandsvirksomheder i Danmark.

Textup.dk tekstbureau - Digital synlighed og online tekster
seo rapport
Zetupweb logoerhvervsnetvaerk Niipit portalWinefamly vinbiddanmark

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Få vores nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips og artikler om netværk, arrangementer, karriere og nye tiltag.

Du hører fra os, når vi har gode råd på hjerte samt arrangementer, der er relevante for dig. Det er nemt at melde fra igen og du kan også tilpasse, hvilke nyhedsbreve du modtager.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt – Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Et godt netværk er kernen for at vækste din virksomhed

Et netværk er en yderst værdifuld og nødvendig ressource. Det er afgørende for din faglige udvikling og for din karriere.

Ved at skabe relationer til andre i et netværk, er du med til at sprede din viden og inspiration til andre. Du styrker derved din karriere og den virksomhed, som du repræsenterer.

Vi vil gerne opfordre til du kontakter et netværk eller flere, med henblik på at deltage i et netværksmøde. Ofte er det muligt at være med første gang på prøve, og derefter beslutte om videre deltagelse.

Tilmeld vores nyhedsbrev for flere løbende informationer og erhvervsnetværk i Danmark.

Ferratum BusinessWebmaster service Wordpress hjælpfagforening mabilligt abonnement

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.

Artikler og Netværks nyheder

Artiklerne indeholder annonce- & reklamelinks.

Waoo internetlæs lyt lev saxobilBILFrie fagforeningELITE2020DanDomainnordweplyBilly regnskabDineronr consultingCAMåltidskasserakut vvsseo rapport

Disse annoncepladser er alle med en reklame- eller linkaftale. Erhvervsnetvaerk.dk bliver betalt for at vise disse annoncer.